Vraag en antwoord - RSG Slingerbos Levant
FacebookInstagramTikTokLinkedin

Vraag en antwoord

Om het makkelijk te maken hebben we een selectie van de meest gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet. Uiteraard kan je zelf ook een vraag stellen aan onze leerlingen of leraren.

“RSG houdt mij goed op de hoogte, dat is prettig.”

Ouder

Is de iPad vervanging voor boeken?

Nee, de iPad is een ondersteuning. Voor een aantal vakken is het lesboek verwerkt in de iPad, een aantal vakken heeft nog gewoon boeken. Je hebt ook gewoon een pen en schriften nodig.

Is een iPad verplicht?

We werken op RSG Slingerbos I Levant tijdens de lessen regelmatig. met iPads. Hierdoor is deze noodzakelijk voor het goed kunnen volgen van het onderwijs. We werken samen met Amac en is er een mogelijkheid om de iPad via een huurkoopovereenkomst aan te schaffen.

Hoe ziet de brugklas er volgend jaar op Slingerbos uit?

In de brugklas werken we met dakpanklassen (m/h en h/v), bieden we leerlingen keuzes binnen en buiten de lessen, zijn er tweewekelijkse coachgesprekken, wordt met de klas de dag opgestart, is er ruimte voor jouw talenten en bieden we daarvoor maatwerk. We leiden op tot een diploma maar willen ook dat je als mens ontwikkelt! We zijn een school van kansen en keuzes, voel je welkom!

Hoe vaak worden de leerlingen gecoacht?

De leerlingen hebben elke twee weken een coachgesprek. Mochten er meer gesprekken nodig zijn, dan kan dat. Ook hierin bieden we maatwerk.

Kom je bij vaste leerlingen in de klas?

Ja, in de onderbouw zit je in een vaste klas. Daarin leer je elkaar snel en goed kennen , dat zorgt ervoor dat je je lekker voelt in de klas en zo leer je beter!

In wat voor klas komt een leerling met een havo-advies?

Als je een havo-advies hebt, kom je in een havo/vwo-klas. Zo kun je dus, als alles goed gaat natuurlijk, nog naar het vwo.

Heeft de hele school tegelijk pauze?

Nee, we hebben de pauze gesplitst voor de onderbouw (klas 1, 2 en 3) en de bovenbouw. Zo zorgen we er voor dat de aula niet te vol is en iedereen een lekkere plek kan vinden om pauze te houden.

Op welke niveaus wordt sportklas aangeboden?

De sportklas wordt aangeboden in de mavo/havo en havo/vwo-klas.

Hoeveel leerlingen zitten er in totaal op RSG Slingerbos?

Als alle leerlingen er zijn, zijn er 1731 leerlingen. Dat maakt ons de grootste school van Harderwijk, maar zo voelt het niet. Het gebouw is gezellig, de pauzes zijn met de onder- en bovenbouw apart, dus het is een fijne plek om te zijn.

Hoe wordt omgegaan met leerlingen die buiten schooltijd intensief sporten? Of die lessen moeten missen vanwege een andere hobby/passie?

Daarvoor hebben we Talent Op School, dat noemen we ook wel TOS. Onze TOS-begeleider kijkt samen met jou wat er voor jou in het rooster of in de planning aangepast moet worden om jouw passie te kunnen combineren met school.

Moet je per se een profilering kiezen?

Nee, een profilering is niet verplicht. De profileringen zijn een extra voor leerlingen die interesse hebben en iets extra’s willen doen.

Hoe is het niveau bij de mavo/havo en havo/vwo brugklas? Zit de leerstof ertussenin?

Het niveau van de leerstof zit in het midden. Op basis van de toetsen en de resultaten wordt bepaald welk niveau je het best kan volgen in het volgende jaar.

Op welke niveaus wordt sportklas aangeboden?

De sportklas wordt aangeboden in de mavo/havo en havo/vwo-klas.

Zijn er extra kosten aan verbonden?

Deelname aan de sportklas kost €150,- extra. Hiervoor wordt alles (zowel de extra lessen, kleding én de clinics) betaald. Aan het einde van het schooljaar gaan we op sportklaskamp, dit zal maximaal €150,- kosten.

Wat is het verschil tussen de sportklas van de RSG en de sportklas van andere scholen?

Het grootste verschil is dat je bij ons in een klas met alleen maar sportklasleerlingen zit. Dat geeft een hele plezierige en sportieve sfeer in de klas. Daarnaast krijgen onze leerlingen sportklas clinics van bekende/professionele sporters!

Wordt iedereen toegelaten?

De sportklas is voor sportieve leerlingen. Dat zijn leerlingen die het leuk vinden en gemotiveerd zijn om zichzelf te verdiepen, verbreden, vernieuwen in sport. Je kunt iets beter bewegen dan ‘gemiddeld’. Om dit te checken is er een sporttest.

Hoeveel clinics zijn er, gemiddeld, op jaarbasis?

Dat hangt van heel veel verschillende factoren af, maar we gaan mogelijk naar obstaclerun, spinning, skiën, klimmen, dans, triathlon, skateboarden, rolstoelbasketbal, baanwielrennen, Johan Cruijff ArenA, enzovoorts. Dit hangt af van de beschikbaarheid van de accommodaties.

Op welke niveaus wordt technasium aangeboden?

Als je een havo/vwo-advies hebt, kun je kiezen voor technasium.

Wat is het verschil met ‘techniek’?

In technasium werk je in een team aan opdrachten van echte opdrachtgevers. Je doet onderzoek naar de opdracht, maakt een ontwerp van jullie oplossing en presenteert dat aan de opdrachtgever.

Zijn er extra kosten aan verbonden?

Deelname aan de sportklas kost €150,- extra. Hiervoor wordt alles (zowel de extra lessen, kleding én de clinics) betaald. Aan het einde van het schooljaar gaan we op sportklaskamp, dit zal maximaal €150,- kosten.

Is er technasium op de Levant en Slingerbos?

Je kunt alleen kiezen voor Technasium op Slingerbos.

Wat houdt tweetalig onderwijs in?

Tweetalig onderwijs houdt in dat je meer dan de helft van de vakken in het Engels krijgt. Je leert dan het vak, maar dat doe je in het Engels, waardoor je het vak leert én heel goed Engels. Daarnaast leer je (in het Engels) samenwerken, presenteren en natuurlijk goed communiceren. Ook heeft tweetalig een aantal mooie en bijzondere (internationale) projecten en ga je met elkaar op reis.

Op welke niveaus kun je kiezen voor tweetalig onderwijs?

Je kunt kiezen voor tweetalig onderwijs op havo/vwo en vwo. In tweetalig onderwijs is er namelijk een speciale vwo-brugklas.

Is er alleen een vwo brugklas bij tweetalig onderwijs?

Ja, de vwo brugklas is er alleen in tweetalig onderwijs. Je kan ook voor tweetalig havo kiezen, dan kom je in een havo/vwo brugklas!

Wat is het voordeel van goed Engels spreken en kunnen?

Je zult het ongetwijfeld merken, dat er tegenwoordig heel veel Engels gesproken wordt. Veel studies zetten ook in Engels, dus ook daarvoor is het een voordeel. Daarnaast is het een pluspunt op je CV en voor je (internationale) vervolgopleiding.

Moet je al heel goed Engels kunnen?

Nee, dat is helemaal niet nodig. Je leert bij ons heel snel en heel goed Engels spreken.

Iedereen krijgt het vak Engels, hoe zit dat dan bij tto?

Iedere klas krijgt het vak Engels, bij tweetalig onderwijs krijg je meer vakken in het Engels.